Natka pietruszki na zimę

4.5 (179 ocen)

Proste, aromatyczne i bardzo wygodne przygotowanie natki pietruszki na zimę.Doskonale sprawdzają się takie kostki mrożonej natki do zupy, sosów itp.Ale uwaga: nie do rosołu, będzie zbyt mętny.

Składniki:

  • Natka pietruszki
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Natka pietruszki na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Natkę pietruszki myjemy, oddzielamy od ogonków i siekamy.

    Do pojemnika na kostki lodu porcjujemy posiekaną nać, zalewamy wodą, przykrywamy pojemnik i wkładamy do zamrażalnika.

    Zimą w razie potrzeby wrzucamy 1-2 kostki natki pod koniec gotowania.

    * można w ten sam sposób przygotować koper
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować