To mój dzisiejszy obiad na szybko z tego co znalazło się w lodówce. Pycha. Jesteśmy szczęśliwie przejedzeni.
45 min
Składniki:
Na naleśniki:
ok. 2 szklanek mąki
ok. 2 szklanek mleka
pół szklanki wody
2 jajka
łyżka oleju
szczypta cukru
Na farsz:
10 parówek
pół opakowania przyprawy do gyrosa
Na sałatkę:
kilka liści kapusty pekińskiej
pomidor
połowa ogórka szklarniowego
kilka kawałków papryki konserwowej
kiełki rzodkiewki
sól
pieprz
Dodatkowo:
sos barbecue
Naleśniki z nadzieniem parówkowym, sałatką i sosem barbecue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Można dodać więcej mąki lub mleka. Następnie odkładamy ciasto na ok. 30 minut. Po tym czasie smażymy 12 naleśników.
2.Gdy ciasto naleśnikowe "odpoczywa" możemy zrobić w tym czasie farsz parówkowy i sałatkę.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Parówki kroimy na plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, posypujemy obficie przyprawą do gyrosa. Obsmażamy z dwóch stron.
3.Warzywa na sałatkę myjemy, ogórka obieramy, wszystkie kroimy w kostkę. Mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku
4.Sos barbecue oczywiście można kupić już gotowy. Ja w zeszłym tygodniu otrzymałam od Knorra fixy do testowania (Chrupery z kurczaka z dipem serowym i dipem BBQ). Robiłam w weekend. Kurczaczki zostały od razu zjedzone (były pyszne) a sosów wyszło bardzo dużo i właśnie dziś barbecue wykorzystałam.
Na usmażone naleśniki nakładamy parówki, sałatkę i polewamy sosem.
Zwijamy i smacznego.
Komentarze