Naleśniki z mięsem z rosołu

4.5 (187 ocen)

Zawsze staram się by nic się nie zmarnowało. Tym razem zrobiłam naleśniki z mięsem, które zostało mi po ugotowaniu rosołu.

Składniki:

  • Ciasto:
    25dag mąki pszennej,
    szkl. mleka,
    2 jajka,
    szczypta soli,
    1/2 szkl. przegotowanej zimnej wody.

    Farsz:
    2 ugotowane ćwiartki z kurczaka,
    cebula,
    5 suszonych pomidorów,
    2 łyżki śmietany 18%,
    łyżeczka tymianku,
    sól, pieprz.

    Sos:
    szkl. rosołu,
    mała puszka koncentratu pomidorowego,
    3 łyżki śmietany 18%,
    5 dag startego żółtego sera,
    sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Rosół Naleśniki Sos pomidorowy Ser

Naleśniki z mięsem z rosołu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, zmiksować z jajkami, mlekiem, wodą i szczyptą soli. Odstawić na 20min, następnie na odrobinie oleju usmażyć cienkie naleśniki.
  • 2. Mięso oskubać i drobno posiekać. Cebule i pomidory również drobno pokroić, dodać do mięsa. Zmiksować przy użyciu blendera. Dodać śmietanę, tymianek. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać.
  • naleśniki1 3. Rosół podgrzać, dodać koncentrat pomidorowy oraz śmietanę. Doprawić do smaku. Na naleśniki nakładać porcję farszu, składać jak kopertę. Naleśniki ciasno ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • naleśniki2 4. Zalać sosem i posypać serem. Piec ok.15-20min w temp. 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować