Naleśniki z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: Jajko, mleko oraz mąkę zmiksować, na rozgrzanym tłuszczu usmażyć naleśniki.
NADZIENIE: Czosnek i cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać podrobioną kaszankę.
SOS:cebulę i czosnek obrać, a następnie posiekać. Pomidory umyć, sparzyć, obrać i pokroić w drobną kostkę i poddusić na oleju wraz z czosnkiem, cebulą i oregano. Przyprawić sola i pieprzem.
Usmażone naleśniki pokryć nadzieniem, zwinąć w ruloniki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i posypać serem. Zapiekać 10 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Porady
Zamiast sosu z pomidorów można użyć gotowego sosu do spaghetti w torebce i zamiast parmezanu można użyć zwykłego sera żółtego.
Komentarze