Nie miałam ochoty na naleśniki na słodko - powstało więc bardzo udane i przede wszystkim zdrowe połączenie kaszy perłowej i białego sera z dodatkami które znalazłam w lodówce :)
Naleśniki z kaszą i białym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na naleśniki zmiksować razem z oliwą.
2.Kaszę ugotować w bulionie grzybowym, do całkowitego wchłonięcia wody. Cebulę i pieczarki pokroić drobno, usmażyć na łyżce masła. Paprykę czerwoną pokroić w kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać. Wszystko razem połączyć, przyprawić solą, pieprzem.
W międzyczasie usmażyć nalesniki.
3.I. Wersja: Na naleśniki, na środek nałożyć farsz, zwinąć, podawać na ciepło.
II. Wersja : Na całe naleśniki rozsmarować równomiernie farsz, zwinąć w roladkę, koniec wysmarować białym serkiem ( aby się nie odklejały), pokroić po skosie na kawałki, podawać jako przekąskę na zimno.
Komentarze