Naleśniki z grzybami i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy je.
2.Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy grzyby i smażymy 5-7 minut.
3.Do miski wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Dodajemy mleko, mąkę i kurkumę, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy cienkie naleśniki.
5.Podlewamy odrobiną wody, dodajemy pokrojone w paski pomidory i starty żółty ser, listki bazylii. Chwilkę smażymy, doprawiamy ewentualnie do smaku. Naleśniki smarujemy farszem i podajemy.
Naleśniki można podać z ketchupem lub sosem pomidorowym.
Życzę smacznego ;)
Komentarze