Nadziewane rurki makaronowe w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.NADZIENIE:
Cebule kroimy w kostkę i smażymy na maśle.
Pieczarki kroimy w półplasterki, podsmażamy.
Fileta kroimy w kostkę i smażymy dodając sól, pieprz.
Ser trzemy na drobnej tarce.
Po wystudzeniu wszystkie składniki mieszamy razem w jednym naczyniu.
2.MAKARON
Makaron ugotować al dente (około 13 minut) w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oliwy. Odcedzić, odstawić.
3.SOS
Wszystkie składniki mieszamy w jednym naczyniu i chwile podgrzewamy
4.Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Sos pomidorowy wlewamy do naczynia żaroodpornego. Ugotowane rurki nadziewamy farszem i wkładamy w sos pomidorowy. Posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy przez 35 minut.
Porady
Najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym lub ketchupem
Komentarze