nadziewane kluchy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

takie kluchy nadziewane moja mama robiła,teraz jak jej już nie ma robie je sama

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • Składniki
    40dkg kapusty kiszonej 40dkg miesa mielonego 1 woreczek kaszy jeczmiennej 20dkg pieczarek przyprawy. 1kg ziemniakow ugotowanych i przecisnietych 1 jajko mąka ziemniaczana

Nadziewane kluchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    ziemniaki ugotować przecisnąć przez praske .jak wystygną dodać jajko i mąke ziemniaczaną zrobić ciasto jak na kluski śląskie. kapuste ugotować odcisnać z wody jak wystygnie pokroić na drobno. kasze ugotować jak wystygnie dodać do kapusty,mięso podsmażyć dać do kapusty pieczarki zetrzeć na tarce na większych oczkach podsmażyć dać do kapusty. całość wymieszac i przyprawić. z masy ziemniaczanej odrywać male kawałki spłaszczyć nałożyć trochę farszu uformować kulki i gotować w osolonej wodzie około 7 min.czas zalezy od wielkości klusek.

Porady

można polać masełkiem lub usmażonymi skwarkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy