Ciasto kokosowo-makowe na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, suchy mak w misce wymieszać, cukier i cukier wanilinowy w mniejszej miseczce wymieszać, margarynę Kasia stopić i wystudzić
2.gdy zaczną białka sztywnieć w trakcie ubijania na dużych obrotach dosypywać wymieszane cukry, na koniec wlać pomału wystudzoną margarynę i na mniejszych obrotach połączyć z pianą
3.pianę przełożyć do miski z mąką i łyżką delikatnie połączyć składniki
4.niska forma silikonowa, średnica 28 cm, do formy wyłożyć ciasto, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka
5.lukier: do cukru pudru wlać sok cytrynowy, mleko i wymieszać na dość płynny lukier, polać na ciasto, posypać wiórkami kokosowymi
Komentarze