Musztardowe skrzydełka w panierce

0 (0 ocen)

Smaczny pomysł na obiad lub imprezową zakąskę. Moja propozycja skrzydełek w pikantnej marynacie musztardowej, panierowanych w bułce tartej nie stanowi namiastki posiłku typu fast food, gdyż zamiast smażenia w głębokim tłuszczu, zastosowałam pieczenie mięsa w piekarniku. Polecam!

Składniki:

  • 8 skrzydełek z kurczaka (łącznie ok. 800g)

    Do natarcia mięsa:
    sól
    biały pieprz mielony

    Marynata:
    2 jajka
    3 łyżki oleju słonecznikowego lub oliwy
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    szczypta imbiru
    do smaku - sól, cukier

    Do panierowania:
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Przekąski

Musztardowe skrzydełka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Musztardowe skrzydełka w panierce 1. Mięso umyć, wysuszyć, natrzeć solą i białym pieprzem. Włożyć na kilka godzin do lodówki.
  • Musztardowe skrzydełka w panierce 2. Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
  • Musztardowe skrzydełka w panierce 3. Włożyć skrzydełka - wymieszać tak, by mięso całkowicie pokryło się przygotowaną mieszanką. Ponownie włożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
  • Musztardowe skrzydełka w panierce 4. Następnie skrzydełka obtoczyć w bułce tartej i ułożyć w formie (24 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Musztardowe skrzydełka w panierce 5. Piec 40 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować