Muszle ze szpinakiem i fetą

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Małgorzata Grzelak z Pabianic zaprosiła nas na zapiekane muszle makaronowe.

Składniki:

  • ● makaron conchiglioni (duże muszle)
    ● op. mroż. szpinaku
    ● op. sera feta
    ● olej
    ● cebula
    ● 3 ząbki czosnku
    ● koncentrat pomidorowy
    ● przyprawa kuchni włoskiej
    ● 15 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle gotujemy al dente.
    Na patelni dusimy szpinak, aż
    woda odparuje.
  • 2. Na drugiej patelni przygotowujemy
    sos pomidorowy: smażymy pokrojoną w kostkę
    cebulę i posiekany czosnek,
    wsypujemy przyprawę włoską,
    podlewamy wodą i dusimy około
    5 minut. Dodajemy koncentrat
    i sos gotowy.
  • 3. Do przestudzonego szpinaku
    wkruszamy fetę i mieszamy,
    aż powstanie kremowa masa.
    Napełniamy nią muszle i układamy
    w natłuszczonym naczyniu
    żaroodpornym. Polewamy
    sosem pomidorowym i posypujemy
    startym serem. Zapiekamy
    20 minut w mocno rozgrzanym
    piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować