Muszle faszerowane kurczakiem

4.5 (164 ocen)

  • 35 min

Zaskoczyłam gości tą przekąską....

  • 35 min

Składniki:

  • Makaron muszle ( CONCHIGLIOI nr.55 - LUBELLA)

    farsz:
    Jedna pojedyncza pierś z kurczaka
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    ok. 2 łyżek tłuszczu do smażenia
    3 jajka
    2 duże ziemniaki
    2 ogórki konserwowe
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka ketchup ostry
    sól / pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle faszerowane kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muszle faszerowane kurczakiem 1. Muszle ugotować al dente. ( od zagotowania ok 10-12 min) następnie odcedzić i zahartować.
    Farsz:
    Pierś kroimy w drobną kostkę oprószyć przyprawą do kurczaka i podsmażyć.Przestudzić
    Jajka i ziemniaki ugotować, przestudzić i skroić na drobną kostkę.
    Ogórki również kroimy na drobną kostkę.
    Przestudzony mięso i skrojone jajka,ziemniaki i ogórki dajemy do jednego półmiska. Dodajemy musztardę, majonez, ketchup sól i pieprz do smaku. Zamieszać wszystkie składniki i farsz gotowy.

    Muszle napełniamy gotowym farszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować