Polecam pyszne wytrawne babeczki z tuńczykiem. Można podać je na obiad lub kolację, zabrać na piknik, zjeść na ciepło na zimno, a najlepiej z ulubionym sosem. Są łatwe do zrobienia, a jakie pyszne!
Muffinki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Żółty ser ścieramy an grubych oczkach tarki. Kukurydzę odsączamy.
2.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i szczyptą pieprzą. Jajka rozkłócamy, dodajemy olej i mleko, mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy.
3.Dodajemy tuńczyka, ser, kukurydzę oraz natkę.
4.Mieszamy tylko do połączenia składników i przekładamy do formy na muffinki. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.
Podajemy z sosem czosnkowym i pomidorowym lub ketchupem.
Smacznego
Komentarze