Muffinki z serem feta i czerwoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę posmarować oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170stC na około 30-40 minut. Upieczoną włożyć do posolonej wody, odczekać chwilę, wyjąć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Ja poszłam na łatwiznę i pokroiłam surową paprykę, nie bawiąc się w pieczenie i zdejmowanie skórki.
2.Fetę pokroić w kostkę.
Masakra, jak to się klei.:)
3.Masło rozpuścić i zostawić do ostygnięcia.
Przygotować suche składniki:
Mąkę wymieszać z proszkiem i przyprawami.
W drugim naczyniu wymieszać mokre:
roztrzepane jajka, mleko i ostudzony tłuszcz.
4.Połączyć składniki mokre z suchymi, dodać paprykę i fetę.
Wymieszać szybko ale delikatnie.
5.Formę do mufinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 3/4 wysokości.
Piec około 20-25 minut w temp. 200stC.
Komentarze