Muffinki z kremem budyniowym i kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Osobno w miskach łączymy ze sobą składniki na muffinki mokre i suche.
2.Do składników suchych wlewamy składniki mokre i wszystko razem mieszamy.
3.Foremki na muffinki napełniamy masą na 2/3 wysokości.
4.Kiwi obieramy, kroimy na małe kawałeczki i do każdej muffinki dajemy po trzy kawałeczki. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
5.Robimy krem: 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, w pozostałym mleku mieszamy obie mąki i żółtka i wlewamy na kipiące mleko, lekko mieszamy i odstawiamy z ognia do wystudzenia. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym budyniem.
Na każdą muffinkę dajemy trochę kremu, ozdabiamy kawałkami kiwi i zielonymi cukiereczkami.
Komentarze