Muffinki z jagodami i czekoladą

4.47 (159 ocen)

Połączenie czekolady i jagód jest idealne. Polecam!

Składniki:

  • Składniki na 12 szt.

    250g mąki
    140g cukru
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka cukru pudru z prawdziwą wanilią
    2 jajka
    1/3 szklanki mleka
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    4 łyżki oleju rzepakowego
    100g jagód (u mnie mrożone)
    50g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.47 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z jagodami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. agody świeże płuczemy na sicie pod bieżącą wodą i zostawiamy do odcieknięcia (jak mrożone to nic z nimi nie robimy).

    W jednej misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier puder z wanilią. W drugiej roztrzepujemy jajka z mlekiem, jogurtem i olejem. Wlewamy do suchych składników i mieszamy łyżką lub szpatułką do połączenia składników.

    Wrzucamy odsączone jagody i delikatnie mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Upieczone muffinki wyjmujemy z formy i studzimy na kracie kuchennej. Zimne posypujemy cukrem pudrem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować