Muffiny z jagodami i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Muffiny, one są niezawodne, świetnie sprawdzają się na każdą okazję i okoliczność ! Prosty i szybki w przygotowaniu wypiek, który zawsze się udaje. Pulchne, delikatne i maślane ciasto wypełnione po brzegi ulubionymi owocami i dodatkami.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 18 sztuk

    *Składniki tj. jaja, masło w temperaturze pokojowej

    miękkie masło 100 g
    jajka 3
    mleko 3,2 % 120 ml
    cukier drobny kryształ 80 g
    cukier wanilinowy 16 g
    proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
    mąka pszenna 250 g
    jagody 100 g
    kruszonka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Muffinki

Muffiny z jagodami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie

    Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na jasną, puszystą masę. Kolejno dodawać po jednym jajku każdorazowo miksując do połączenia składników, na końcu dodać mleko. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać. Składniki sypkie dodawać partiami, zmiksować. Jagody wypłukać pod bieżącą wodą, przełożyć na durszlak. Owoce dodać do ciasta, wymieszać delikatnie za pomocą łopatki. Papilotki wyłożyć do formy. Ciasto nałożyć do 2/3 wysokości papilotek, wierzch posypać kruszonką wg uznania. Piec w temperaturze 180 °C przez 20 minut, do suchego patyczka. Wystudzić na kratce.

    Smacznego,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować