Muffiny z jabłkami i migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszej kolejności przygotowujemy kruszonkę. W miseczce łączymy ze sobą cynamon, cukier, mąkę oraz drobno posiekane masło. Wyrabiamy palcami i rozdrabniamy tworząc kruszonkę. Odstawiamy do lodówki na min. 30 minut.
2.Przygotowujemy dwie miseczki. W jednej łączymy ze sobą suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon, sól.
W drugiej miseczce łączymy ze sobą mokre składniki: jajka, mleko, jogurt, i roztopione masło.
3.Łączymy ze sobą suche i mokre składniki i dokładnie mieszamy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka.
4.Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy ciasto mniej więcej do połowy i posypujemy naszą kruszonką.
Pieczemy ok. 25 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze