Muffiny jajeczne z warzywami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na pyszne i pożywane śniadanie pełne kolorów i witamin. :)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 2-3

    Składniki:
    szklanka liści szpinaku,
    30 g sera pleśniowego Lazur (z niebieską pleśnią),
    1/2 mniejszej cukinii,
    1/3 niedużej czerwonej papryki,
    2 jajka,
    ząbek czosnku,
    sól,
    pieprz,
    posiekany szczypiorek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffiny jajeczne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak siekam, cukinię i ser ścieram na tarce o dużych oczkach, paprykę kroję w małą kosteczkę.
    W misce roztrzepuję jajka z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku, soli, pieprzu i szczypiorku.
    Do jajek dodaję resztę składników, mieszam.
    Sześć wgłębień od muffinów natłuszczam masłem, wypełniam masą, piekę przez 15 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować