Muffiny dyniowo-bakaliowe

0 (0 ocen)

  • 55 min

Dynia to bardzo wdzięczny składnik wielu potraw. U mnie trafiła do muffinek ;)

  • 55 min

Składniki:


  • 1 szkl startej na dużych oczkach dyni
    1 szkl cukru
    1 3/4 szkl. mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    2 jajka
    1/2 szkl oleju
    1/2 szkl. bakalii

Muffiny dyniowo-bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą. Do misy wsypać mąkę, dodać ,jaja, dynię, olej - wymieszać przy pomocy miksera.
    Na koniec dodać bakalie - wymieszać łyżką.
    Dyniową masę nakładać do papilotek lub foremek na muffiny.
    Piec około 35 minut w 170 stopniach C.

Porady

Smak muffinek można wzbogacić dodając cynamon lub inne przyprawy korzenne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy