Młoda kapusta z włoszczyzną i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moja mama jak tylko pojawiła się młoda kapusta zawsze ją gotowała z dużą ilością warzyw i małym dodatkiem wędlin. Mój przepis jest właśnie taki, polecam miłośnikom dań z kapustą.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 główka młodej kapusty
    1 pęczek szczypiorku
    3 gałązki pietruszki
    1 gałązka selera
    1 pęczek koperku
    3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    1 łyżka masła
    20 dag wiejskiej kiełbasy
    Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z włoszczyzną i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: kapustę pokroić w grubszą kostkę, zalać wodą, zagotować i na małym ogniu gotować 5 minut. Następnie odcedzić, zalać ponownie wodą do 3/4 objętości wsadu kapusty. Włoszczyznę pokroić, dodać do kapusty, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Całość gotować około 15-20 minut. Jeśli będzie za dużo wody, część odlać. Następnie dodać przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku i masło. Gotować jeszcze 5-10 minut do miękkości kapusty. Powinno odparować jak najwięcej wody.

Porady

Jeśli nie mamy kiełbaski do kapusty można dodać trochę konserwy tłuszczowej. Jeśli kapusta jest za rzadka można dodać łyżkę bułki tartej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować