Mokre ciasto kakaowe z miodem

4.46 (166 ocen)

Przepyszne ciasto, wilgotne i bardzo aromatyczne.Odrobina miodu zmienia konsystencję i smak ciasta.Polecam na popołudnie przy kawie.

Składniki:

  • Składniki :
    2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1/2 szklanki cukru,
    4 łyżki miodu,
    200ml mleka,
    200g masła,
    3 jajka,
    3 łyżki kakao.
Wystaw ocenę:

4.46 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Mokre ciasto kakaowe z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Do rondelka wlej mleko, dodaj pokrojone masło, kakao i miód. Postaw na wolnym ogniu do połączenia wszystkich składników i ostudź. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka ubij na puszystą masę z cukrem. Partiami do masy żółtkowej dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i masę kakaową. Cały czas miksując. Na koniec dodaj pianę i delikatnie połącz składniki. Ciasto wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować