Moje kebabki

4.5 (190 ocen)

Można je nadziać oliwkami lub fetą.

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa np. z łopatki
    1,5 łyżeczki soli
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    pieprz ziołowy
    2 łyżki przyprawy gyros lub do szaszłyków
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka ziół prowansalskich
    patyczki do szaszłyków
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Moje kebabki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużej misce mieszamy mięso z przyprawami i posiekaną cebula oraz czosnkiem, formujemy średniej wielkości wałeczki i nabijamy je po 2 lub 3 sztuki na patyczki do szaszłyków.
    Pieczemy na rozgrzanym grillu na złoty kolor.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować