Mizeria light

4.5 (144 ocen)

  • 5 min

Bardzo ekspresowa sałatka obiadowa znana chyba każdemu, u mnie w domu głównie serowało się ją ze śmietana ja preferuje lekkie dania wiec zamieniłam śmietanę na jogurt.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 duże ogórki ( dowolne gruntowe/szklarniowe)
    1 cebula czerwona
    1 jogurt naturalny (150 g)
    Sól / pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mizeria light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mizeria light 1. Ogórki myjemy. Jeden ogórek obieram ze skórki drugi zostawiam ( bardziej kolorowo się robi na talerzu. Trzemy na tarce do ogórków lub kroimy w cienkie plastry – solimy , pieprzymy i odstawiam żeby puściły wodę.
    Cebule kroję w drobną kostkę. Posypuje po ogórkach odsączonych już od wody i zalewam jogurtem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować