Mizeria ogórkowo-paprykowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

sezon na ogórki w pełni więc nie mogło zabraknąć u mnie mizerii - to tak jak nie zjeść truskawki w sezonie truskawkowym :) A mizeria z dodatkiem żółtej papryki smakuje wyśmienicie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 zielonych ogórków
    pół żółtej papryki
    koperek
    cebula lub szczypiorek
    sól i pieprz do smaku.
    śmietana 18% kubełek 330g
    2-3 łyżki mleka
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Mizeria Dip

Mizeria ogórkowo-paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki 1. Ogórki myjemy i obieramy z zielonej skórki. Tniemy na cienkie plasterki.
  • koperek 2. Koperek myjemy i drobno siekamy.
  • ogórki 3. Do miski wkładamy ogórki i koperek.
  • papryka 4. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
  • SKŁADNIKI 5. Dodajemy paprykę do reszty składników.
  • cebula 6. Cebulę lub szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do ogórków.
  • Gęsta śmietana 18% 7. Gęsta śmietana 18%
  • składniki 8. Dodajemy śmietanę, mleko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  • mizeria 9. Gotowe.

Porady

Do ogórków możemy dodać czerwoną paprykę. Odradzam dodanie zielonej papryki ponieważ ma cierpki smak.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Śmietana Żółta papryka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Na zimno Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować