Milky-way-White

4.5 (175 ocen)

  • 45 min

Tym ciastem zajada się cała moja rodzinka

  • 45 min

Składniki:

  • Biszkopt :6 jaj ,3/4 szkl. cukru ,1 szkl.mąki tortowej plus 3 łyżki ,2 lczki proszku do pieczenia KREM :1/2 szkl.mleka ,2 szkl.mleka w proszku ,kostka masła ,1/2 szkl.cukru ,2 opakowania cukru waniliowego ORAZ:ŚMIETANA 30%0,5 litry 2 łyżki cukru pudru ,4łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody ,czekolade mleczną
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Milky-way-white - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywną pianę,i stopniowo dodając żółtka i cókier. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Mieszamy.Ciasto wlewamy do formy 20-36cm,.Pieczemy ok.30 minut w temperaturze180 stopni .Po wystygnięciu przekrawamy na 2 placki.2 KREM:Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.Studzimy.Masło ucieramy na puszystą mase .dodajemy mleko i mleko w proszku i jeszcze chwile ucieramy 3 ŚMIETANA 30% ubijamy dodajemy cukier puder i zelatynę rozpuszczoną .4 Tabliczkę czekolady rozpuszczcamy z łyżką masła i odrobiną mleka.5 Przelnie:biszkopt,krem,biszkopt,śmietana,czekolada .Chłodzimy 2-3 godziny.

Porady

Do śmietany można dac galaretke zamiast żelatyny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować