Milky-way-white - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywną pianę,i stopniowo dodając żółtka i cókier. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia . Mieszamy.Ciasto wlewamy do formy 20-36cm,.Pieczemy ok.30 minut w temperaturze180 stopni .Po wystygnięciu przekrawamy na 2 placki.2 KREM:Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.Studzimy.Masło ucieramy na puszystą mase .dodajemy mleko i mleko w proszku i jeszcze chwile ucieramy 3 ŚMIETANA 30% ubijamy dodajemy cukier puder i zelatynę rozpuszczoną .4 Tabliczkę czekolady rozpuszczcamy z łyżką masła i odrobiną mleka.5 Przelnie:biszkopt,krem,biszkopt,śmietana,czekolada .Chłodzimy 2-3 godziny.
Komentarze