Mieszanka owocowa w soku własnym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

same witaminki

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 35 dag owoców:
    kilka gałązek czerwonej porzeczki
    Kilka jeżyn
    Reszta to maliny
    Cukier 35 dag

Mieszanka owocowa w soku własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce opłukane i osuszone/maliny mam z działki własnej, więc ich nie płuczę, tylko sprawdzam, czy nie ma w nich ,,lokatorów’’
    Przekładam do miski i zasypuję je cukrem. Odstawiam, aż puszczą sok i nałożyć do słoika.
    Ja włożyłam do słoika 0,9 litra, ale wystarczy mniejszy ok. 0,5 litrowy
    Pasteryzować duży słoik 20 minut a mały 10 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy