Mielone z wkładką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczne trochę inne kotleciki. Można do kotlecików wykorzystać pozostałe od obiadu mięso.

  • 30 min

Składniki:

  • mięso mielone 50 dag
    pieczarki ok 12 szt
    cebula 1 średnia szt
    dowolne mięso duszone albo gotowane kilka kawałków
    masło 1-2 łyżki
    jajka 1-2 szt
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej

Mielone z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać i drobno pokroić. Przesmażyć na maśle i przestudzić. Do mięsa mielonego wbić jajka, dodać drobno pokrojoną cebulę i około3 łyżki bułki tartej. Dodać też przygotowane pieczarki, doprawić do smaku i zarobić masę. Kawałki ugotowanego mięsa jeśli są duże przekroić na mniejsze.
    Na dłoni rozpłaszczać kawałki masy, nakładać kawałki mięsa i zawijać kotlety.
    Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy