Mielone z farszem z dyni i pieczarek w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do mięsa dodać startą na tarce cebulę i czosnek dodać przyprawy i tartą bułkę dodać jajko wyrobić jednolitą masę
2.mus z dyni mocno podgrzać dodać kaszę manną przyprawić solą i pieprzem zostawić do ostygnięcia
3.pieczarki umyć pokroić na ćwiartki na patelnie dać masło dodać pieczarki kostkę rosołową drobiową smażyć do wyparowania wody doprawić pieprzem
4.z mięsa formować mielone spłaszczyć łyżeczką nałożyć mus z dyni wepchać kilka pieczarek zlepić mielony i obtoczyć w tartej bułce smażyć na oleju
5.- z reszty pieczarek zrobić sos dolać 1 szklankę wody zagotować
- do śmietany dać mąkę i trochę wody zmiksować blenderem wlać na gotujące się pieczarki mieszać zagotować sos skosztować gdy jest mało słone dodać kawałek kostki rosołowej doprawić pieprzem
- mielone usmażone dać do sosu
Porady
podawać z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym
Komentarze