Mięciutkie pierniczki w czekoladzie nadziewane marmoladą.

4.5 (180 ocen)

  • 2 godz.

Prosty przepis na pyszne świąteczne małe co nieco :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 150g miękkiego masła 150g cukru
    3 jajka
    200g miodu( płynnego)
    2 czubate łyżeczki przyprawy do piernika
    1/2 łyżeczki cynamonu
    600g mąki
    2 łyżeczki sody
    1 opakowanie ulubionej marmolady
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery Ciastka Pierniczki

Mięciutkie pierniczki w czekoladzie nadziewane marmoladą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem i miodem na puszystą masę.
    Dodać jajka i przyprawy.W misce zmieszać mąkę z sodą.
    Dodać do masy.Ciasto zostawić na noc do lodówki.
    Następnego dnia rozwałkować(dość grubo) jeśli chcemy zrobić wersję nadzianą (cieniej) na jednego piernika nałożyć marmolady, przykryć drugim ciastkiem i zlepić.
    Piec ok. 7-10 minut w 180 stopniach.Czekoladę stopić w kąpieli wodnej razem z olejem.
    Zanurzać wystudzone pierniczki.

Porady

Pierniczki są również bardzo dobre w wersji polukrowanej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować