Miętowe naleśniki z serem i budyniem ok 6 sztuk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubij z cukrem. Dodaj mleko, posiekaną miętę, szczyptę soli i mąkę. Wymieszaj wszystko dokładnie. Rozgrzej dobrze patelnię. Słoninę nabij na widelec. Smaruj nią patelnię, po czym wylej porcję ciasta. Smaż naleśniki z obu stron. Czynność powtarzaj.
2.Twaróg przepuść przez maszynkę, połącz ze śmietanką, skórką cytrynową i cukrem.
3.Usmażone naleśniki posmaruj serem, zwiń jak krokiety i podsmaż na maśle z każdej strony. Gotowe polej budyniem przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.
Porady
Do ciasta naleśnikowego można dodać więcej mięty. Będą wówczas bardziej orzeźwiające.
Komentarze