Miodownik z nutą cytryny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:sodę rozpuścić w mleku.Wszystkie składniki ciasta połączyć i zagnieść,połączyć na 3 części.Jedną część ciasto wyłożyć na blachę i upiec na złoty kolor.Pozostałe tak samo wykonać.Blaszka mała rozm.24x28
2.KREM:troszkę mleka odlać i rozmięszać z mąkami i aromatem cytrynowymi.Do reszty mleka dodać cukier i margarynę,zagotować (ma powstać budyń) dodać mąkę i ponownie zagotować.Połowę ciepłego kremu posmarować placek,przykryć drugim plackiem i rozłożyć resztę masy budyniowej i przykryć ostatnim plackiem.
3.POLEWA:cukier,wodę,masło i kakao zagotować,wymięszać i polać gotowe ciasto i posypać posypka kolorową.
4.Schłodzić w lodówce.
Porady
Ja krem zrobiłam z połowy masy bo bałam że za dużo go wyjdzie.
Komentarze