farsz:
1/2 fileta z kurczaka
1/2 pora
kilka różyczek brokuła
2 jajka
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz, słodka papryka
ser żółty
do smażenia:
masło i olej
marynata do kurczaka:
2 łyżki jogurtu naturalnego
przyprawa do drobiu
sól, pieprz, curry
Mini-tara z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać ze składnikami marynaty. Odstawić do lodówki.
2.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wykleić nim dwie foremki o średnicy 13 cm.
Brokuła wrzucić na osolony wrzątek i gotować 5 minut. Odcedzić. Na ciasto wyłożyć brokuła.
3.Kurczaka obsmażyć. Pora pokroić i podsmażyć na łyżce masła z łyżką oleju. Wymieszać z kurczakiem.
4.Na brokuła wyłożyć kurczaka z porem. Jajka roztrzepać z jogurtem, solą i pieprzem. Zalać nimi tartę. Posypać serem żółtym i słodką papryką. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Smacznego :)
Komentarze