Mini pizzerinki z ciasta francuskiego

4.49 (198 ocen)

Szybciutkie pizzerinki w kilka chwil

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego
    - plasterki salami lub boczku
    - ser żółty
    - przyprawa do pizzy
    - oregano, bazylia
    - keczup
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mini pizzerinki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy smarujemy cienko keczupem, posypujemy lekko przyprawą do pizzy kładziemy plasterki boczku, plasterki sera lekko posypujemy ziołami (niekoniecznie) zwijamy w rulon (dłuższy bok) i kroimy na centymetrowe paski które kładziemy na blasze wyłożonej pergaminem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 st aż będą rumiane(ok 15-20 min)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować