Koszyczki z pastą jajeczną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Koszyczki to idealna propozycja na wielkanocny stół. Każdemu będą smakować. Efektownie się prezentują i wspaniale smakują.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szklanka mąki
    50 g margaryny
    1 żółtko
    szczypta soli
    szczypta proszku do pieczenia
    1/2 łyżki gęstej śmietany
    Pasta jajeczna:
    3 jajka
    1/2 pęczka rzodkiewki
    1/2 cebuli
    3 łyżeczki majonezu
    1/2 łyżeczki chrzanu
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Koszyczki z pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy na stolnicę, łączymy z margaryną. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy. W cieście wycinamy krążki, którymi wyklejamy małe foremki na babeczki. Pieczemy około 12 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 2. Resztki ciasta znów zagniatamy. Z ciasta robimy 10 cm wałeczki, które formujemy w kształt litery C. Pieczemy około 10 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Rzodkiewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Jajka łączymy z cebulą i rzodkiewką. Dodajemy majonez, chrzan oraz przyprawy. Mieszamy.
  • 4. Przygotowaną pastą wypełniamy wnętrza upieczonych babeczek.Wbijamy upieczone wałeczki, tak aby całość przypominała koszyczki,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_04-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować