MINI FRITATY JAGLANE Z WARZYWAMI

0 (0 ocen)

Zapraszam na zdrowe i lekkie fritaty z kaszy i warzyw.

Składniki:

  • 220 g ugotowanej kaszy jaglanej
    70 g cukinii
    40 g zielonej papryki
    45 g czerwonej papryki
    2 suszone pomidory
    1/2 czerwonej cebuli
    40 g marchewki
    3 jajka
    80 g serka wiejskiego light
    Sól, pieprz do smaku
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Mini fritaty jaglane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i obie papryki pokroić w małą kostkę. Marchewkę w cieniutkie krótki słupki ( ja kroję marchewkę wzdłuż na plastry, a potem w słupki z tego krótszego końca).
  • 2. Cebulę posiekać w piórka. Pomidory suszone również pokroić w małą kostkę. Wszystkie warzywa przełożyć do miski i wymieszać. Dodać kaszę i znów wymieszać.
  • 3. W osobnej misce roztrzepać jajka, dodać serek i przyprawy. Wymieszać i dodać do kaszy z warzywami. Po raz ostatni wymieszać.
  • 4. Formy do tartaletek wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć masę. Wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec około 30 minut. Smacznego!

Porady

6 sztuk po 90 kcal.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

4.49 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Mini tarty

To może cię zainteresować