Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią

0 (0 ocen)

Mała odmiana od ryżu z jabłuszkami . Warto wypróbować

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    5 szt brzoskwiń
    3 szklanki mleka
    2 łyżki cukier
    przyprawa do dań słodkich młynek Kamis

Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na mleku z dodatkiem cukru do smaku. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Brzoskwinie dobrze myjemy. Jedną kroimy w plasterki, resztę ścieramy na tarce duże oczka.
  • 2. Do małych silikonowych foremeczek kładziemy kawałek brzoskwini nakąłdamy ryz ubijamy potem warstwę startych brzoskwiń i znów ryż. Wkładamy do piekarnika na ok 20 min.
  • 3. Po tym czasie wyciągamy z foremek ,posypujemy przyprawą do dań słodkich z kardamonem i cynamonem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy