Mini omlety z warzywami

4.5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Pyszny omlet, a w środku ulubione dodatki.

  • 10 min

Składniki:

  • Garść mrożonej fasolki szparagowej
    Garść mrożonego groszku
    Kilka różyczek brokuł
    0,5 papryki czerwonej
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    Sól,pieprz
    Olej

    OMLET:
    3 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet

Mini omlety z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Omlet z warzywami 1. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie, aż będą miękkie, groszek i fasolkę rozmrażamy i chwilę podsmażamy na odrobinie oleju, paprykę kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy.
    Oddzielamy białka od żółtek, żółtka mieszamy z mąką, a białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy je do żółtek i doprawiamy solą i pieprzem. Do masy dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

    Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy po łyżce masy, smażymy powoli na małym ogniu aż się zarumienią.
  • Omlet z warzywami 2. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować