Meduzy - kotlety z piersią kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kurczaka pokroić w małe kostki, przeprawić solą, pieprzem, papryką i podsmażyć. Odstawić do ostygnięcia.
2.Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach - ja tarki nie posiadam więc pokroiłam w małe słupki - podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać posiekaną cebulę. odstawić do ostygnięcia
3.Do miski wrzucić wcześniej przygotowaną pierś, pieczarki z cebulką, dorzucić posiekany czosnek, pokrojone pomidory, starty ser, dodać 2 łyżki majonezu i wymieszać.
4.Przeprawić do smaku. Dodać 2 jajka i wymieszać. Masa będzie zadka więc dodać mąkę - celem jest uzyskanie masy o konsystencji smietany.
5.Rozgrzać olej, smażyć placki o średnicy ok.5 cm. Podawać z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Smacznego!
Porady
Można dodać troszkę zieleniny - szczypiorku lub pietruszki.
Komentarze