Maliny pod bezową pierzynką

4.5 (153 ocen)

Efektowny i smaczny deserek ....

Składniki:

  • -białka 6 sztuk
    -cukier biały 1 szklanka
    -maliny świeże 30 dkg
    -czekolada gorzka 5 dkg
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery

Maliny pod bezową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny dokładnie , delikatnie umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Białka ubijać na sztywno, dodawać małymi porcjami cukier nadal ubijać. Piana z białek musi być bardzo sztywna.
    Na dno naczynia żaroodpornego wsypać maliny. Połowę czekolady zetrzeć na tarce, posypać maliny.Wszystko przykryć pianą z białek.
    Piec w temperaturze 120 stopni około 1 h. Naczynie o wymiarach 20x20 cm. Dekorować rozpuszczoną czekoladą i malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować