Malinowe ciasto smakołyk z galaretką... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.jajka, cukier i waniliowy ubić mikserem jak na kogel mogel________
wsypać mąkę przesianą z proszkiem, wlać olej i mikserem utrzeć na gładką masę________
tortownica 24 cm z papierem do pieczenia_________
maliny z pudełka opłukać na sitku
2.do blaszki przełożyć ciasto i na wierzch rozłożyć trochę malin (ok.35 sztuk)__________
włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 35 minut - prodiż grzałka góra/dól - po 20 minutach odłączyć dolną grzałkę, aby nie przypalić spodu__________
w piecyku nagrzanym do 200C około 35 minut piec
3.galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku___________
na ostudzone ciasto rozłożyć resztę malin i nakryć tężejącą galaretką
Komentarze