Malinowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Do miski wbiłam jaja zmiksowałam je z cukrem na puch ,prawie cała miseczka była. 2. Przesiałam obie mąki tortową i ziemniaczaną. 3. Dodałam proszek do pieczenia. 4. Rozpuszczoną margarynę dałam na samym końcu . 5 . Składniki wymieszałam. 6. Blachę czarną z pieca wysmarowałam margaryną. 7. Położyłam papier do pieczenia i przełożyłam ciasto. 8.Piekłam w 170 stopniach 25 minut.
2.1.Ostudzony biszkopt przekroiłam na połowę. 2. Ubiłam serek mascarpone z cukrem i dodałam do niego ubitą śmietanę z śmietan fix. 3 Masę wyłożyłam na biszkopt na to maliny.
3.1. Docisnęłam drugim biszkoptem wyłożyłam na wierzch same i ułożyłam maliny .2. Wstawiłam do lodówki na 2 godzinki schłodzone lepiej smakuje polecam .
Komentarze