Malinowa tarta z kremem budyniowym

0 (0 ocen)

Bardzo lubię kruche ciasto, które jest podstawą tarty. Jest nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale i bardzo smaczne! W okresie letnim, kiedy jest mnóstwo świeżych owoców, często ją przygotowuję. Całości dopełnia pyszny krem budyniowy.

Składniki:

  • Ciasto:
    350 g mąki pszennej
    100 g cukru
    1 jajko
    1 żółtko
    250 g margaryny

    Krem:
    3 łyżki cukru pudru
    150 g margaryny
    budyń śmietankowy

    maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Malinowa tarta z kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypać mąkę i cukier oraz wbić jajko i żółtko. Margarynę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do wcześniej podanych składników. Całość ugnieść na jednolitą masę. Zrobić z ciasta kulę i włożyć do lodówki na około 30 minut.
  • 2. Ugotować budyń śmietankowy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    Formę do tarty dokładnie nasmarować masłem lub margaryną. Ciasto lekko rozwałkować i równo ułożyć w formie. Dno tarty ponakłuwać gęsto widelcem. Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 3. Krem: margarynę dokładnie utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po łyżce ostudzonego (!!) budyniu i ucierać, aż do uzyskania jednolitego, puszystego kremu.
  • 4. Krem wyłożyć na ostygnięty spód tarty. Na wierzch tarty ułożyć maliny. Tartę podawać schłodzoną.

Porady

Budyń dodawany do masy musi być całkiem ostygnięty. W przeciwnym razie masa się nie połączy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tarta malinowa

To może cię zainteresować