Makaronowe sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.MAKARON KOTUJEMY AL DENTE.
W TYM CZASIE BLACHĘ DO MUFFINEK NATŁUSZCZAMY OLEJEM.
PO UGOTOWANIU MAKARON PŁUCZEMY W ZIMNEJ WODZIE, OSUSZAMY I ODKRAWAMY KAWAŁEK TAK ABY POZOSTAŁ NAM KWADRAT
KWADRATY MAKARONU UKŁADANY W FOREMKACH DO MUFFINEK
2.MAKARON NAPEŁNIAMY ŁYŻECZKĄ SERA. NA TO KŁADZIEMY DWA KAWAŁKI SUSZONEGO POMIDORA. PRZYPRAWIAMY OREGANO I CZĄBREM.
DO SAKIEWKI WBIJAMY JAJKO. PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 ST. I PIECZEMY 25 MINUT
3.GOTOWE SAKIEWKI DELIKATNIE WYJMUJEMY Z FOREMEK I PRZYPRAWIAMY NATKĄ PIETRUSZKI.
Komentarze