Makaronowe sakiewki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Łatwa i smaczna przystawka, która smakuje dużym i małym.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODAJĘ NA JEDNĄ SAKIEWKĘ

    SKŁADNIKI PODSTAWOWE:

    - 1 JAJKO
    - 1 PŁAT MAKARONU LASAGNE
    - 1 ŁYŻECZKA UTARTEGO ŻÓŁTEGO SERA

    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY:
    - 2 KAWAŁKI SUSZONEGO POMIDORA

    SKŁADNIKI DODATKOWE- PRZYPRAWY
    - SZCZYPTA OREGANO
    - SZCZYPTA CZĄBRU
    - SZCZYPTA SOLI
    - SZCZYPTA ŚWIEŻO ZMIELONEGO PIEPRZU

    DO DEKORACJI:
    - NATKA PIETRUSZKI
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Makaronowe sakiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MAKARON KOTUJEMY AL DENTE.
    W TYM CZASIE BLACHĘ DO MUFFINEK NATŁUSZCZAMY OLEJEM.

    PO UGOTOWANIU MAKARON PŁUCZEMY W ZIMNEJ WODZIE, OSUSZAMY I ODKRAWAMY KAWAŁEK TAK ABY POZOSTAŁ NAM KWADRAT

    KWADRATY MAKARONU UKŁADANY W FOREMKACH DO MUFFINEK
  • ABC 2. MAKARON NAPEŁNIAMY ŁYŻECZKĄ SERA. NA TO KŁADZIEMY DWA KAWAŁKI SUSZONEGO POMIDORA. PRZYPRAWIAMY OREGANO I CZĄBREM.
    DO SAKIEWKI WBIJAMY JAJKO. PRZYPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.

    WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 ST. I PIECZEMY 25 MINUT
  • GOTOWE 3. GOTOWE SAKIEWKI DELIKATNIE WYJMUJEMY Z FOREMEK I PRZYPRAWIAMY NATKĄ PIETRUSZKI.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować