Makaronowe muszle nadziewane farszem drobiowo - pieczarkowo - brokułowym

4.5 (171 ocen)

Danie jest niezwykle sycące, a zarazem smaczne. Świetne nadaje się na spotkania w gronie najbliższych.

Składniki:

  • 12 muszli makaronowych
    20 dag pieczarek
    kilka różyczek brokuła
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    kawałek sera żółtego
    2 łyżki margaryny
    sól, pieprz
    przyprawa do kurczaka
    1 łyżka śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Makaronowe muszle nadziewane farszem drobiowo - pieczarkowo - brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dusić na tłuszczu, przyprawiając solą i pieprzem. Brokuła ugotować w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w bardzo drobną kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i dusić do miękkości.
  • 2. Do gotowego fileta, dodać pieczarki i rozdrobniony widelcem brokuł. Dodać łyżkę śmietany i gotować razem około 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
  • 3. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Muszle nadziewać gotowym farszem i układać w naczyniu. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim gotową przystawkę. Zapiekać w temperaturze 200 stopni około 5-7 minut. Podawać gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kurczak Makaron Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować