Makaronowe muszle nadziewane farszem drobiowo - pieczarkowo - brokułowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dusić na tłuszczu, przyprawiając solą i pieprzem. Brokuła ugotować w osolonej wodzie. Kurczaka pokroić w bardzo drobną kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i dusić do miękkości.
2.Do gotowego fileta, dodać pieczarki i rozdrobniony widelcem brokuł. Dodać łyżkę śmietany i gotować razem około 5 minut na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu.
3.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Muszle nadziewać gotowym farszem i układać w naczyniu. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim gotową przystawkę. Zapiekać w temperaturze 200 stopni około 5-7 minut. Podawać gorące.
Komentarze