makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

4.89 (206 ocen)

  • 20 min

Zdecydowanie szybki i zdrowy obiad.

  • 20 min

Składniki:

  • 350 gramów makaronu (użyłam pełnoziarnistych świderków)
    400 gramów mrożonego szpinaku
    150 gramów fety
    6 kawałków suszonych pomidorów w oleju ziołowym
    3 - 4 ząbki czosnku
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.89 (206 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • xxx 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić.
    Szpinak rozmrozić, podlać go 3 łyżkami oleju lub klarowanego masła, dodać zmiażdżony czosnek, smażyć do zgęstnienia. Potem wrzucić rozkruszony ser feta oraz pokrojone w kosteczkę pomidory.
  • 2. Wszystko razem podgrzewać ciągle mieszając do rozpuszczenia sera, dodać pieprz, soli już nie dawałam ze względu na fetę.
    Do garnka wrzucić makaron, wymieszać, podgrzać i podawać. Ja na talerzach posypałam jeszcze dodatkowo pokruszoną resztą sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować