Makaron z serem a`la ruskie pierogi

4.46 (166 ocen)

  • 30 min

Kiedyś mieliśmy ochotę na pierogi ruskie ale wiadomo, że zrobienie pierogów zajmuje bardzo dużo czasu więc moja mama powiedziała, że zrobi makaron o smaku ruskich pierogów, nie bardzo jej uwierzyliśmy ale po spróbowaniu od razu wiedzieliśmy, że to danie będzie często gościło na naszych talerzach.

  • 30 min

Składniki:

  • pół opakowania makaronu świderki
    duża cebula
    kostka sera półtłustego (najlepszy ze śremu)
    olej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z serem a`la ruskie pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuje w osolonej wodzie aż do miękkości.
  • 2. Kroję cebulę w kostkę i na małej ilości oleju podsmażam na patelni.
  • 3. Do podsmażonej cebuli dodaje ugotowany makaron i chwile podsmażam razem.
  • 4. Kostkę sera rozdrabniam widelcem i dodaję do makaronu z cebulą na patelnię, mieszając smażę jeszcze kilka minut, przyprawiam pieprzem, ponownie mieszam i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować