Makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym

4.45 (201 ocen)

  • 15 min

Danie banalnie proste, szybkie i zaskakująco pyszne!!!!!

  • 15 min

Składniki:

  • Opakowanie mrożonego szpinaku
    Śmietana 30%
    2 ząbki czosnku (zależy ile kto lubi)
    1 mniejsza cebula
    przyprawa uniwersalna i pieprz wg uznania
    1 łyżka mąki (do zagęszczenia)
    Opakowanie makaronu (400g najlepiej typu rurki lub kolanka)
Wystaw ocenę:

4.45 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z sosem szpinakowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wstawić na gaz głęboką patelnię.
  • 2. Wrzucić zamrożony szpinak, dolać pół szklanki wody i mieszać aż do całkowitego rozmrożenia.
  • 3. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Zeszklić na maśle pokrojoną w kostkę cebulę -dodać do szpinaku.
    Podgrzewać chwilę aż woda wyparuje.
  • 4. Wlać śmietanę- wymieszać.
  • 5. Doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.
  • 6. Wymieszać mąkę z odrobiną wody i dodać do sosu.
  • 7. Całość gotować na małym ogniu przez 5-7 minut.
  • sos szpinakowo-śmietanowy 8. Ugotować makaron, nałożyć sos...... i gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować