Makaron z kurczakiem i sosem tzatziki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w niewielką kostkę. Oprószamy przyprawą do kurczaka i szczyptą chili. Odstawiamy.
2.Ogórka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Oprószamy łyżeczką soli i odstawiamy na ok. 10 minut. Majonez dokładnie mieszamy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą białego pieprzu, natką pietruszki i koperkiem. Do masy dodajemy osączonego ogórka i ponownie mieszamy. Odstawiamy.
3.Makaron gotujemy al dente. W czasie, gdy makaron się gotuje, smażymy kurczaka.
4.Makaron wykładamy na talerze, tworząc na środku talerza dołek. Do niego wlewamy sos tzatziki, a następnie na wierzch wykładamy usmażonego kurczaka.
Komentarze