Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowo - serowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

prosty, szybki pomysł na obiadek

  • 60 min

Składniki:

  • Podwójne podpiersie z kurczaka
    200g serka topionego z pieczarkami
    400g pieczarek
    Rozmaryn, kolendra, tymianek, majeranek, słodka czerwona papryka, sól
    1 x cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka sosu sojowego
    2 łyżki siekanej natki pietruszki
    1l bulionu pieczeniowego
    300g makaronu świderki
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowo - serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i obficie przyprawić. Cebulę zeszklić na oleju. Dodać czosnek drobno zsiekany. Wrzucić mięso i poddusić . Wlać sos sojowy. Po ok. 5min wsypać pieczarki pokrojone w plasterki. Dusić do miękkości pod przykryciem. W między czasie obsypać pietruszką. Zalać bulionem , zagotować i dodać serek topiony. Do gotowego sosu wsypać makaron i gotować jeszcze tyle ile pisze na op. makaronu (średnio ok. 5min).

Porady

Jeśli sos wydaje się zbyt rzadki, danie wystarczy odstawić , aż makaron zagęści potrawę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować